Kali Self Defence

Kali Self Defence

5 Seasons

Kali Self Defence (KSD) er et allsidig selvforsvarssystem basert på flere filipinske og sør-asiatiske kampsportgrener som Kali, Arnis, Eskrima og Silat.
Det brukes også aspekter fra Jeet Kune Do, Karate, Muay Thai Boran, Krav Maga og Jiu Jitsu. Denne allsidigheten gjør KSD til en gøy, spennende og effektiv treningsform der man opparbeider god koordinasjon, stressmestring, balanse og styrke.

Å utvikle et funksjonelt selvforsvar som fungerer under press krever at man investerer mye trening og repetisjon. Det mentale og psykologiske er også et sentralt aspekt i kampsportrening hos oss, fokus, måloppnåelse, selvtillit og egenutvikling er viktige aspekter man har god nytte av også utenom treningstidene.

Kali og annen filipinsk kampsport er mest kjent for den funksjonelle våpentreningen. Et spennende aspekt ved KSD er at vi lærer våpentrening (stokker) fra første dag, i motsetning til andre kampsporter der våpen blir en del av pensumet først etter mange år med trening. Tanken bak dette er å forbedre koordinasjonen, det gir mestringsfølelse, og det er gøy. Det er en enorm overføringsverdi mellom denne våpentreningen og våpenløst selvforsvar, noe som vil bli tydeligere etter hvert som utøverne utvikler seg.

Vi begynner med én eller to 70cm stokker laget av rattan. Disse bruker vi for å oppnå mengdetrening, som er viktig for å utvikle ferdighetene som senere overføres til tomme hender. Knivforsvar er sentralt i all østasiatisk kampsport. I Kali Self Defence praktiserer vi såkalt "etisk knivforsvar", der vi fokuserer på å forsvare oss uten å påføre dødelig skade på angriperen dersom man kan unngå det. Vi lærer også hvordan vi kan beskytte oss med dagligdagse gjenstander som mobiltelefoner, vesker, penner, og egentlig hva som helst man har for hånden. Etter noen år med trening vil du være livsfarlig med en teskje.

Kali Self Defence